Всі ми пам'ятаємо, на що російські окупанти перетворили найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія" в перший день вторгнення на Українську землю.

Нещодавно ЗМІ писали, що авіаційну гордість країни можна було врятувати. Мовляв, екіпаж та командир повітряного судна вже були готові до вильоту до Німеччини, а всі деталі та нюанси евакуації "Мрії" були заздалегідь узгоджені.

Як з'ясувалося вже у квітні цього року, український гігант можна було врятувати, якби не недбалість колишнього генерального директора держпідприємства "Антонов".

Як повідомляє Нацполіція, вже вдалося встановити, що колишній генеральний директор державного підприємства не забезпечив безпеку літака: під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель "Мрія" згоріла.

Сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн.

Правоохоронці також повідомляють, що екс-гендиректор "Антонова" отримував попередження від державних органів, що страхове покриття на "Мрію" призупинено. Однак, за інформацією слідства, він не вжив жодних заходів щодо евакуації літака до безпечного місця, зокрема, до Німеччини.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

"У ході досудового розслідування встановлено, що літак АН-225 "Мрія" напередодні військового вторгнення Росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіаційного палива для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту. Все це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна до аеропорту в м. Лейпциг (Німеччина). Втім, колишній генеральний директор ДП "Антонов" не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Читайте також:

Пенсію виплачуватимуть навіть за відсутності стажу. Кого це торкнеться.

АТБ порадував знижками перед Великоднем: на що знижують ціни.

Була крутіше серійної BMW: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" у версії ERF-Mobile.