Стало відомо, що сьогодні, 2 квітня, у Петербурзі у кафе на Василівському острові пролунав потужний вибух.

На місце події відразу виїхали керівництво та група співробітників ГУУР МВС Росії. Наразі на місці події для координації дій екстрених служб та правоохоронних органів знаходиться прокурор Петербурга Віктор Мельник.

"2 квітня 2023 року о 18.13 до поліції Василеострівського району надійшла інформація про те, що до кафе на Університетській набережній дім 25 стався вибух", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Перші секунди після вибуху у пітерському кафе опублікував телеграм-канал Mash.

За попередніми даними, причиною вибуху в кафе на Університетській набережній у Петербурзі став пристрій, принесений одним із відвідувачів. Потужність вибухового пристрою становила понад 200 г тротилу.

"Дівчина подарувала Татарському статуетку, він подякував, вона сіла метрів за три, через 5 хвилин це трапилося. Постраждали ті, хто сидів у перших рядах" - кажуть очевидці вибуху.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

До речі, це не просто звичайне кафе для відвідувачів. Раніше на цьому місці працював "Стріт фуд бар", а раніше - ресторан "Російський кітч". Обидва проекти належали Євгену Пригожину.

А ось рік тому, на початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, тут розпочав свою роботу дискусійний клуб "Кіберфронта". Кафе працювало лише у суботу та неділю, саме як дискусійний майданчик. Журналісти з'ясували, що в цьому місці збиралися однодумці, щоб обговорити події, що відбуваються на Донбасі, на Україні та світовій арені.

Вже відомо, що на момент вибуху в кафе йшла зустріч із військовим кореспондентом Владленом Татарським. Внаслідок інциденту саме він і загинув.

Крім того, 16 людей постраждали, їх оглядають медичні працівники.

Наразі відомо, що рух у районі вибуху обмежений. По Університетській набережній виставлено оточення від 1-ої лінії Василівського острова, тому всі машини пускають в об'їзд.

Читайте також:

Росіяни та білоруси навчилися обманювати владу Туреччини і сміються з них у мережах

Це увійде до історії: НАТО спрямовує в Україну найпотужніші батальйони. Кінець Кремля

Просто немає слів: попи московського патріархату побили воїна ЗСУ просто у церкві