Стало відомо, що Шевченківський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього намісника Києво-Печерської лаври від “УПЦ МП” митрополита Павла (Петра Лебедя) терміном до 30 травня, з умовою носіння електронного браслета.

Так, тепер, схоже, митрополит Павло відповідатиме по закону за те, що з початку повномасштабної війни РФ проти України він виправдовував збройну агресію під час спілкування з вірянами та негативно висловлювався проти ПЦУ, а це спричинило агресивне ставлення до них (розпалював міжконфесійну ворожнечу).

Про вирок ввечері в суботу, 1 квітня, повідомляє “Українська правда” із зали суду.

Відбуватиме покарання митрополит за місцем реєстрації у селі Вороньків Київської області.

Також суд призначив митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) заборону на спілкування з віруючими та відеозвернення.

Зазначимо, що митрополит Павло просив у разі обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту залишити його в Лаврі, де він нібито мешкає 29 років. Однак прокурори зазначили, що прописаний він за іншою адресою, а Лавра належить державі.

Популярні новини зараз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

"Там немає на чому спати, немає тепла, світла... Невеличка хата, я її продавав, ніхто не купив. Я звідти все роздав", – так прокоментував Паша "Мерседес" свій домашній арешт.

Нагадаємо, що 1 квітня СБУ провела у Павла (Лебедя) обшуки та оприлюднила “прослушку” його розмов із виправданнями агресії РФ.

На підставі зібраних доказів гр. Лебедю було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

До слова, митрополита Павла захищає адвокат Олег Поваляєв, відомий своїми сепаратистськими поглядами та підтримкою Московської церкви. Саме Олег Поваляєв свого часу захищав у суді представників донецького криміналітету.

Читайте також:

Щось відчуває: Лукашенко попередив усю Білорусь про те, що йому лишилося недовго

Не стало українського актора, що пішов на фронт. Після поранення боровся за життя цілий тиждень

Окупанти просто підуть: астролог розповів, як раптово настане світ в Україні