Орхідея досить вибаглива і потребує особливого ставлення до себе. І не багато власників орхідеї знають про особливі секрети, які допомагають квітці бути пишною і красивою. Наприклад, мало хто знає, навіщо поруч із орхідеєю потрібно ставити банку з водою.

Докладніше про те, як правильно доглядати орхідею, читайте в нашому матеріалі.

Орхідея любить яскраве світло, але не переносить пряме сонячне проміння. Якщо поряд з орхідеєю стоятимуть інші квіти занадто щільно, це може призвести до в'янення орхідеї. І не забувайте про повітря - протяги та сухе повітря можуть негативно позначитися на здоров'ї орхідеї. У таких випадках можна проводити обприскування або розмістити поряд із вазоном банку з водою для зволоження повітря.

Пересадка орхідеї – один із важливих етапів догляду за ним, але робити це потрібно з розумом. Часті пересадки можуть завдати шкоди орхідеї, тому важливо вибрати правильний вазон із самого початку. Якщо ж пересадка орхідеї все ж таки необхідна, то робити її потрібно не частіше, ніж раз на три роки.

Не можна пересаджувати орхідею під час цвітіння - це може призвести до стресу і навіть відкладення цвітіння орхідеї на тривалий час. А ось рясний полив орхідеї холодною водою з крана теж не найкраща ідея, як і залишати воду застоятися в горщику орхідеї. Щоб забезпечити правильний дренаж орхідеї, на денці вазону потрібні дренажні отвори. І, звичайно ж, поливати орхідею краще фільтрованою водою або давати їй заздалегідь відстоятися.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете створити комфортні умови для зростання та процвітання орхідеї.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також:

Орхідея перестане цвісти і швидко засохне: що не любить цю рослину. Головні помилки

Орхідея буде пишно цвісти: на яке вікно потрібно ставити рослину - західну, південну чи північну

Усього 5 кроків для порятунку: що потрібно робити, якщо орхідея була залита водою