Стало відомо, що у Ризі відбулася антивоєнна конференція "гарних росіян", організована Форумом вільної Росії - однією з найбільших незалежних платформ російської опозиції.

Так, з березня 2016 року ця організація позиціонує себе, як альтернативу політичному режиму Путіна, який діє в Росії. За заявою організаторів, "будь-який бажаючий, який розділяє цінності демократії і вважає Росію невід'ємною частиною цивілізованої міжнародної спільноти, може стати учасником, спонсором та організатором Форуму".

Форум був заснований політиком і колишнім чемпіоном світу з шахів Гаррі Каспаровим та Іваном Тютріним - колишнім виконавчим директором російського демократичного руху "Солідарність". Наразі організатори Форуму намагаються об'єднати відомих політиків, юристів та соціологів, щоб будувати вільну Росію без Путіна.

Саме тому не дивує той факт, що Гаррі Каспаров заявляє на всіх медійних майданчиках: "Війна злочинна, режим Путіна є нелегітимним, а Крим - українським".

Крім того, Форум вільної Росії підтримав ордер на арешт Путіна і заявив, що Кремль уже програв у війні і не можна припускати, щоб Путін зберіг обличчя. Про це йдеться у фінальній заяві 4-ї Антивоєнної конференції, яку Форум вільної Росії провів у Ризі.

"Ми рішуче підтримуємо висунуті Міжнародним кримінальним судом у Гаазі звинувачення проти Путіна, а також ідею створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України, вчиненого політичним та військовим керівництвом РФ. Важливо, щоб суд над Путіним та його оточенням відбувся на практиці", - сказано у фінальній заяві.

Члени Форуму вільної Росії озвучили переконання, що досягти справедливого і міцного миру Росія зможе лише повалити владу Путіна та його кліки, компенсувавши завдані Україні збитки та відмовившись від претензій на панування над іншими народами.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Один із лідерів російської опозиції Гаррі Каспаров заявив на конференції, що зараз Україна захищає не просто свою незалежність, а захищає весь вільний світ від тиранії.

У свою чергу російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що путінська Росія вже програла і зазнала поразки як форма цивілізації.

"Якщо Путін поліз із війною в Україну, значить, він не міг запропонувати їй більш привабливого проекту, ніж Захід. Не хотіли розширення НАТО – ось вам розширення НАТО. То що це, перемога? Теж поразка. Тільки ще не усвідомлене. Російський мер став токсичним. Говорити російською соромно - може, це велика перемога Путіна?.. Ключ до Росії майбутнього - в руках України, подобається це українцям чи ні. Без усвідомленої поразки на полі бою Росія майбутнього неможлива", - заявив Орешкін.

Читайте також:

Буде перемога України: таролог розповіла, чого чекати наприкінці цієї весни

Максим Галкін потужно пожартував над Петросяном, згадавши курку

Це знак із небес: колона російської техніки потрапила в аварію на Кримському мості

Біда на трасі: перекинувся автобус "Варшава-Одеса". У салоні було 25 осіб