Стало відомо, що з понеділка, 27 березня, в Україні погіршиться погода. Спочатку негода охопить західну частину, а згодом розповсюдиться по всій країні.

Так, синоптик Наталка Діденко у своєму Телеграм-каналі повідомила, що на Україну суне південний активний циклон з районів Середземномор'я із атмосферними фронтами. Саме він, власне, і стане причиною дуже різкої зміни погоди.

За словами Діденко, упродовж 28-29 березня температура повітря подекуди впаде аж до "мінусів", тобто до України повернуться морози. Омине похолодання лише південні та східні області нашої країни - там можливі сильні зливи з грозами та шквалами.

Крім того, з 28 березня по 3 квітня очікуються дощі з переходом у сильний сніг, місцями сніговий покрив зросте до 14-17 см.

Згоден з таким прогнозом і народний синоптик Станіслав Щедрін. Про це чоловік написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, така погода може протриматися майже тиждень – до 3 квітня.

"З 28 березня по 3 квітня по всій Україні очікується значне похолодання. Скрізь, крім південних та східних областей, пройдуть дощі з переходом в сильний сніг, подекуди сніговий покрив зросте до 14-17 см", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Крім того, як зазначив синоптик, у більшості областей буде вітряно.

А ось за даними метеорологічного сайту Ventusky 28 та 31 березня снігопади варто очікувати по всій території України. Найбільш сніжно 28 березня буде у Львівській та Рівненській областях. Також опади прогнозуються у Тернопільській, Хмельницькій та Житомирській областях. Не омине сніг і столицю України – Київ.

Протягом наступних двох днів погода буде більш-менш сухою, а вже 31 березня в Україну знову повернеться сніг.

За даними сайту Gismeteo, з 28 березня у низці областей прогнозуються нічні морози. Зокрема у центрі та на заході України очікується до -3 градусів, удень буде +3…+6. Також передбачається невеликий сніг.

Читайте також:

Маша Єфросиніна показала, як виглядав її чоловік до фронту та як виглядає зараз