Українське місто вперше закупило маршрутки турецького виробництва

В Україні почали закуповувати турецькі міські автобус виробництва компанії Karsan. Перші автобуси вже можна побачити на маршрутах в місті Харків. Поки що їх всього 9, проте незабаром їх кількість зросте до 40. Про це повідомляє iнформаційний портал "Главком".

Повідомляється, що Україна закуповує у Туреччини дві моделі автобусів. Перша-Karsan Atak, яка здатна вмістити в собі до 58 пасажирів, а друга модель, молодша — Jest, має салон, розрахований на 22 місця.

У обох автобусів підлога знаходиться на досить низькому рівні, тобто на ньому досить комфортно зможуть пересуватися люди в інвалідних візках. До листопада поточного року Харків отримає 150 автобусів турецького виробництва, а ще 350 автобусів зберуть на одному з місцевих підприємств.

У квітні поточного року секретар Харківської міськради Ігор Терехов заявив про те, що протягом декількох років міська влада планує закупити близько 500 автобусів з Туреччини, при тому, що 350 машин будуть збиратися на підприємствах Харкова.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Для здійснення складання буде створено близько 300 робочих місць. Щодо того, де будуть збиратися маршрутки рішення винесуть турецькі інвестори, проте обговорення і переговори з місцевим бізнесом вже ведеться. Терехов вважає, що для Харкова це є вигідним проектом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗівської вісімки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українській дорозі помітили незвичайний"Запорожець" -кабріолет.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали "Запорожець", перетворений на автомобіль"мисливців за привидами".