Українці люблять висаджувати будь-яку зелень типу кінзи, кропу або петрушки. Часто для цього вибирається якийсь клаптик городу, адже зелень багато місця не займає.

Але, як виявилося, це велика помилка, адже не кожна культура приживеться поряд із тим самим кропом. Давайте розбиратися в цьому детальніше.

Кріп. Фото: YouTube

Кріп, як одна з популярних пряних рослин, має свої особливості, що впливають на ріст та розвиток інших культур. Його сильний аромат і активні речовини можуть відлякувати шкідників, так і негативно позначатися на зростанні деяких рослин. Знаючи про такі особливості, можна уникнути помилок під час планування грядок і створити сприятливі умови всім культур.

Рослини, які погано вживаються з кропом

Однією з рослин, з якими кріп категорично не рекомендується садити поряд, є морква. Незважаючи на те, що кріп іноді висаджують разом з морквою для поліпшення смаку останньої, їх сусідство може призвести до затримки зростання моркви та зниження її врожайності. Ефірні олії кропу впливають на моркву, пригнічуючи її кореневу систему. Також кріп не слід висаджувати поряд із селерою. Селера дуже чутливий до активних речовин кропу, що може викликати пригнічення його зростання та розвиток хвороб.

Кріп, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Показати ще

Овочі, яким заважає кріп

Інші рослини, такі як огірки, помідори та квасоля, також можуть відчувати дискомфорт при сусідстві з кропом. Кріп уповільнює їхнє зростання, особливо на ранніх стадіях, що може вплинути на розвиток плодів. Незважаючи на те, що огірки часто вирощуються в тіні кропу для захисту від спеки, їхня врожайність може знизитися при надмірній кількості кропу на грядці.

Читайте також:

Як доглядати за трояндами у вересні для пишного та довгого цвітіння: вас благатимуть розкрити секрет .

Ось це врожай: чим підгодувати малину восени, щоби потім ягодами завалило.