Захоплення кавою стало невід'ємною частиною повсякденного життя багатьох людей, і справжні цінителі цього напою завжди прагнуть відкрити нові методи його приготування.
Про це пише CNN.
Вчені з Університету Орегона поділилися дивним відкриттям про те, чому перед помелом кавових зерен варто додати трохи води. Ця методика, введена для зменшення утворення пилу в процесі подрібнення кави, значно впливає на смак кінцевого напою.
Крістофер Гендон, співавтор дослідження та доцент кафедри хімії обчислювальних матеріалів в Університеті Орегона, пояснив, що при подрібненні кави через тертя зерен зазвичай виникає статична електрика. Цей заряд призводить до того, що частинки меленої кави відштовхуються одна від одної, поширюючись у різні боки. Вода, додана до помелу, діє як ізолятор, пом'якшуючи цей ефект. Цей метод, відомий як техніка "краплі Росса", вперше запропонований ентузіастом на форумі домашніх баристів і був запозичений з промисловості виробництва матеріалів.
На початку використання цієї техніки її метою було просто зменшення утворення пилу, але в результаті виявилося, що вона справила революцію на смак кави. Експерименти показали, що зменшення статичної електрики благотворно впливає на смакові характеристики напою, запобігаючи утворенню мікроскопічних грудок під час заварювання, що зменшує продуктивність екстракції кави. Додавання води дозволяє уникнути грудок та збільшує вихід екстракції на 10%.
Гендон рекомендує почати з додавання лише однієї краплі води для домашнього використання, відзначаючи, що це просте оновлення може значно покращити чистоту та смак кави.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Читайте також:
Допоможе звичайне молоко: як легко вивести з одягу пляму від вина