Інсульти, які стали однією з провідних причин смерті та інвалідності у різних країнах, не обов'язково вирок. Багато з них можна уникнути, змінивши свій спосіб життя. Про це активно говорять експерти, які щодня борються із ризиками цього захворювання, як для себе, так і для своїх пацієнтів.

Про це пише HuffPost.

Доктор Артур Ванг, керівник відділення ендоваскулярної нейрохірургії в Медичній школі Тулейнського університету, наголошує, що ключовою зміною є відмова від сидячого способу життя. Регулярні фізичні вправи допомагають підтримувати чистоту кровоносних судин і лікар рекомендує приділяти 30 хвилин помірної фізичної активності п'ять разів на тиждень. Це може бути будь-що, починаючи від ходьби і закінчуючи прибиранням, важливо лише, щоб це змушувало вас рухатися.

Одним із значних факторів ризику інсульту є високий кров'яний тиск, який іноді називається "тихим вбивцею". Він не проявляє очевидних симптомів, але може призвести до серйозних наслідків. Регулярні медичні обстеження необхідні для контролю цього та інших "тихих" факторів ризику, такі як високий рівень холестерину, який часто залишається непоміченим без відповідного тестування.

Куріння та надмірне вживання алкоголю теж тісно пов'язані зі збільшенням ризику інсульту. Лікарі рекомендують обмежувати вживання алкоголю до одного напою на день для жінок та двох для чоловіків, щоб знизити цей ризик.

Важливе місце у профілактиці інсульту займає правильне харчування. Дієта, багата насиченими жирами, цукром та сіллю, має бути помірною. Рекомендується віддавати перевагу їжі, багатій фруктами, овочами та помірною кількістю м'яса. Обмеження споживання солі також допомагає впоратися з високим артеріальним тиском, значним фактором ризику інсульту.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Знання ознак інсульту та негайне звернення за медичною допомогою є критично важливими. Незвичайний вигляд обличчя, слабкість у руках, утруднення з промовою – це основні симптоми інсульту. Раннє медичне втручання суттєво покращує результати лікування.

Експерти в галузі інсультів ясно підкреслюють: підтримуючи активний спосіб життя, дотримуючись правильного харчування, відмовляючись від шкідливих звичок і проходячи регулярні медичні обстеження, багато інсультів можна запобігти тому, що все вищеперераховане сприяє зміцненню здоров'я та зниженню ризику розвитку багатьох захворювань.

Читайте також:

Завдає удару по серцю: названо вид сиру, який краще не купувати

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску

Адже ви це їсте щодня: названі продукти, які непомітно гроблять серце