Ясний сонячний день може неприємно здивувати тільки випадкову жирну пляму на одязі, що сяє на сонці. Часто ми не усвідомлюємо, коли і за яких умов забруднюємо наш одяг.

Про це пишуть "Вікна".

Однак немає сенсу панікувати. Завжди є способи розв'язання проблеми, якщо слідувати простим інструкціям та діяти обережно.

Ми підготували п'ять перевірених методів видалення свіжих та застарілих жирних плям із тканини з використанням доступних та економічних засобів, доступних практично у кожному будинку.

Господарське мило. Господарське мило вважається одним із найефективніших засобів для видалення жирних плям. Змочіть шматочок мила, нанесіть його на забруднене місце та залиште на 12 годин. Після вбирання мила у тканину слід ретельно промити одяг у теплій воді.

Оцет. Змішайте невелику кількість оцту з водою в рівних частках, потім замочіть пляму в розчині на 10-15 хвилин. Після цього слід прати одяг як завжди.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Крохмаль. Для видалення старих жирних плям розчиніть крохмаль у воді, нагрійте і замочіть тканину в розчині на десять хвилин. Після цього тканину слід ретельно випрати. Цей метод підійде для різних видів одягу, включаючи джинси та куртки.

Сіль. Кухонна сіль також ефективна для боротьби з жирними плямами, особливо на бавовні. Рясно посипте пляму сіллю і через чверть години акуратно потріть її м'якою щіткою. Потім промийте тканину у теплій воді.

Coca-Cola. Цей популярний газований напій не тільки чистить труби, але й може допомогти з жирними плямами на одязі. Замочіть брудний одяг у кількох літрах Coca-Cola на кілька годин, а потім випрати в машині.

Поради щодо видалення жирних плям з одягу:

Негайно розпочинайте видалення свіжих плям, щоб уникнути втягування жиру в тканину. Це значно спростить процес очищення.

Під час підготовки до прання замочіть одяг у теплій воді. Запам'ятайте, що у дуже холодній або гарячій воді відіпрати пляму буде важко. Тому вибирайте помірну температуру.

Не варто куштувати домашні рецепти для чутливих тканин, таких як шовк або синтетика. Найкраще звернутися до професійної хімчистки або використовувати спеціалізовані засоби.

Перед застосуванням будь-якого прального засобу проведіть тест на маленькій ділянці одягу. Це може зайняти небагато часу, але ви ризикуєте не пошкодити річ.

Читайте також:

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни

Куди в пральній машині постійно пропадає одна шкарпетка. Багато хто не знав

Буде як нова. Як почистити пральну машину від плісняви, накипу, бруду та неприємного запаху