Редис - один із найпопулярніших ранніх овочів. І хоч цей коренеплід дуже невибагливий, проте є помилки, яких припускаються городники, а вони потім дуже псують смак редис.
Редиска - рослина дуже невибаглива. Ось тільки виростити редиску так, щоб вона виявилася по-справжньому смачною і не гірчила може не кожен. Це буває через неправильний догляд за нею.
Чому редиска росте гірка - відповіді досвідчених городників
І справді, велика проблема вирощування редиски в тому, що вона може мати гіркий смак. Це буває через неправильний догляд за нею.
Перша помилка - недостатній полив. Коли вологи в грунті мало, в коренеплоді відразу починає виділятися гірчичне масло від якого той і стає гірким.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Також варто враховувати, що редисі потрібний пухкий грунт. Тому після поливу потрібно пропушити землю.
Також городники радять дотримуватися відстані при посіві насіння. Так редиска буде не тільки не гіркою, а й великою. А ще краще брати такі сорти як "Кармен" або "Меркадо".
Також відіграє роль чистота грядки. Якщо біля редиски росте багато бур'янів, то вони забирають у коренеплоду багато корисних речовин.
Читайте також:
Хрумка та з гостринкою: рецепт маринованої редиски на зиму. Такої закуски ви не куштували
Обов'язково спробуйте: рецепт незвичайного салату з редискою та бананом від Євгена Клопотенка
Так робили гуцули: рецепт весняного салату з редискою та сиром