Шашлик – це одна з найпопулярніших страв в Україні. Його готують з різних видів м'яса, але найсмачнішим вважається шашлик зі свинини чи курки. Щоб шашлик вийшов справді смачним, важливо правильно його замаринувати.
Докладніше про те, для чого в ресторанах заливають у шашлик чай перед його смаженням, читайте в нашому матеріалі.
Маринад для курячих крил
Щоб приготувати маринад для курячих крил, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 10 курячих крил
 - 1,5 л води
 - 60 г чорного чаю
 - 2 зубчики часнику
 - італійські трави, сіль, розмарин - за смаком
 
Приготування
- Заваріть чорний чай і дайте йому охолонути.
 - Очистіть часник і наріжте тонкими пластинками.
 - В остиглий чай додайте італійські трави, розмарин, сіль та часник.
 - Перемішайте маринад і залиште настоятися на 10-15 хвилин.
 - Залийте курячі крила маринадом і залиште їх маринуватися за кімнатної температури на 2-3 години.
 
Маринад для свинини
        Популярні новини зараз
        
            
                
                    
        Показати ще
    
Учасниця "Холостяк-14" зібралась до суду, Григорій Решетнік підтримав: "Там і знімемо"
"Мене реально теліпало": військовий розповів, через що розлютився на Тараса Цимбалюка з шоу "Холостяк"
"Живемо кожен своїм життям": Андрій Бєдняков вперше відверто розповів, чому не хоче повертатися до колишньої
Полювання на вакцину: чому українці шукають щеплення від грипу, як дефіцитний товар
Щоб приготувати маринад для свинини, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 кг свинини з жирком
 - 2 л води
 - 70 г чорного чаю
 - 4 цибулини
 - сіль, перець, розмарин - за смаком
 
Приготування
- Закип'ятіть воду та заваріть чорний чай.
 - Остудіть заварку та процідіть її.
 - Наріжте свинину невеликими шматочками.
 - Цибулю наріжте товстими кільцями.
 - У мисці змішайте свинину, цибулю, сіль, перець та розмарин.
 - Додайте в миску охолоджену заварку і перемішайте.
 - Накрийте кришку і поставте її в холодильник на ніч.
 
Читайте також:
Як за кілька секунд визначити, що вам продають м'ясо з домішками або хімією.
Краще стримувати себе: названо м'ясо, яке може спровокувати інсульт
