Мед – це корисний та смачний продукт, який користується великою популярністю у всьому світі. Однак, незважаючи на свої корисні властивості, мед може зіпсуватись, якщо його неправильно зберігати.
Докладніше про те, за якої температури потрібно зберігати мед, щоб він завжди залишався корисним і не псувався, читайте в нашому матеріалі.
Багато людей помилково вважають, що мед можна зберігати за будь-яких умов. Насправді, це не так. Мед - це продукт, який досить чутливий до зовнішніх факторів.
Температура зберігання
Оптимальна температура зберігання меду становить +5-10 градусів. За такої температури мед зберігає свої корисні властивості та смакові якості протягом тривалого часу.
Влітку мед можна зберігати в холодильнику, а в зимовий - на балконі. Однак важливо не допускати його заморожування, оскільки це може призвести до втрати корисних властивостей.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вологість
Мед – це гігроскопічний продукт, який вбирає вологу з повітря. Тому важливо зберігати його в герметичній тарі, щоб не допустити потрапляння до нього вологи.
Світло
Мед також чутливий до світла. Тому його слід зберігати у темному місці.
Термін зберігання
За дотримання всіх правил зберігання мед може зберігатися протягом кількох років. Однак з часом він може кристалізуватись. Це природний процес, який впливає з його корисні властивості.
Щоб мед не кристалізувався, його можна зберігати у скляній банці із щільною кришкою в темному прохолодному місці.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти мед у хорошому стані протягом тривалого часу.
Читайте також:
Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети
Не тільки ожиріння: чим небезпечний підроблений мед і як його відрізнити від сьогодення