Боротьба з м'ясом, що набуло неприємного запаху, може виявитися непростою ситуацією, і чи вдасться його врятувати, залежить від різних факторів.

Ось деякі міркування та методи потенційного порятунку м'яса, що має неприємний запах:

Коли викидати м'ясо.

Якщо колір м'яса змінився і є слизом, це ознака псування, і м'ясо слід викинути.

Сильний стійкий запах.

Якщо запах зіпсованого м'яса дуже сильний і не вивітрюється, незважаючи на спроби врятувати його, краще не вживати його.

Популярні новини зараз

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Способи потенційного збереження м'яса з легким запахом:

Замочування у холодній воді з оцтом.

М'ясо замочити у холодній воді з ложкою оцту на годину, потім ретельно промити.

Замочування у лимонному соку чи вині.

Замочіть м'ясо у лимонному соку чи вині на годину. Для більших шматків розріжте їх на частини перед замочуванням. Після цього промийте.

Лікування гірчицею.

Невеликі шматочки помажте гірчицею і залиште на годину. Після обробки ретельно промийте.

Замочування в солоній воді.

М'ясо замочити у розчині солоної води (із значною кількістю солі), потім ретельно промити.

Розчин перманганату калію.

Замочити в слабкому, трохи рожевому розчині марганцівки, промити проточною водою і залишити на 15 хвилин на холоді.

Цибуля, часник та зелень.

Помістіть м'ясо в ємність з нарізаною цибулею, часником та зеленню. Залишіть на годину, щоб аромат увібрався.

Розтирання солі та цукру.

Натріть м'ясо сумішшю солі та цукру (по 1 столовій ложці). Промити через дві години.

Маринад із гранатового соку.

Замаринуйте м'ясо на годину у гранатовому соку. Прати потім не потрібно.

Загальні поради.

Регулярно перевіряйте стан м'яса в холодильнику, щоб заздалегідь виявити будь-які ознаки псування.

Переконайтеся, що м'ясо зберігається правильно: або в герметичних контейнерах, або надійно загорнуте, щоб запобігти поглинанню запаху.

Вчасно охолоджуйте м'ясо, щоб запобігти зростанню шкідливих мікроорганізмів.

Ці методи не можуть гарантувати повного усунення запаху, і рішення про споживання м'яса повинно ґрунтуватися на індивідуальному судженні та рівні комфорту.

У разі сумнівів безпечніше виявити обережність та відмовитися від м'яса, що викликає побоювання щодо його безпеки та якості.

Читайте також:

Їх досі всі хочуть: названо 10 найкращих німецьких автомобілів

Не поспішайте викидати старі іржаві відра: ось як за допомогою цього мотлоху можна збільшити врожай на городі

Усі подумають, що ви замовили це з ресторану: рецепт яловичої печінки, тушкованої в лимонному соусі на ряжанці