Холодець – це традиційна українська страва, яка готується з м'яса, звареного у бульйоні. Він має насичений смак і аромат, а також є відмінним джерелом білка.
Щоб холодець вийшов смачним і добре застиг, важливо правильно вибрати м'ясо і дотримуватися технології приготування.
Докладніше про те, що потрібно зробити, щоб холодець без желатину швидко застиг і став прозорим, читайте в нашому матеріалі.
Час варіння холодцю
Час варіння холодцю залежить від виду м'яса, з якого він готується. Курка та індичка варяться швидше, свинина – довше, яловичина – ще довше.
- Курячий холодець вариться близько 4 годин. Для кращого застигання можна додати до нього свинячі вуха або ніжки.
- Свинячі вуха варяться 2,5-3 години.
- Свиняче кермо вариться 5-6 годин.
- Яловичина вариться 6-7 годин.
Поради щодо приготування холодцю
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
- Щоб бульйон вийшов прозорим, м'ясо слід варити на повільному вогні, щоб воно ледве кипіло.
- М'ясо має бути повністю вкрите водою.
- Після закипання слід зняти всю піну.
- Щоб перевірити, чи захолоне холодець, налийте невелику кількість бульйону на блюдце, дайте охолонути і поставте в холодильник на деякий час. Якщо холодець застигає – значить, все добре.
Приготування холодцю у скороварці
Якщо ви хочете прискорити процес приготування холодцю, можна використати скороварку. У цьому випадку час варіння складатиме від 1 до 3 годин.
Як зберігати холодець
Холодець найкраще зберігати у холодильнику. Термін зберігання становить 3-4 дні.
Корисні властивості холодцю
Холодець є чудовим джерелом білка. Він також містить вітаміни A, B, E та мінеральні речовини.
Рецепт холодцю
Інгредієнти:
- 1 кг курки
- 1 кг свинячих вух
- 1 цибулина
- 2 морквини
- 1 лавровий лист
- 5 горошин чорного перцю
Приготування:
- Курку, свинячі вуха, цибулю та моркву ретельно промийте.
- Покладіть м'ясо в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
- Зніміть піну, зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні 4 години.
- Через 4 години додайте лавровий лист та перець. Варіть ще 30 хвилин.
- Вимкнути вогонь і залишити м'ясо в бульйоні на 1 годину.
- Дістаньте м'ясо з бульйону та відокремте від кісток.
- М'ясо наріжте невеликими шматочками.
- Бульйон процідіть.
- У бульйон додайте нарізане м'ясо і перемішайте.
- Розлийте холодець по формах і залиште в холодильнику проти ночі.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою