Експерти розповіли, дефіцит яких вітамін виникає в організмі влітку.

Незважаючи на те, що влітку досить багато овочів і фруктів, в організмі людини все одно може виникати дефіцит вітамінів. І це дуже небезпечно, так як може привести до непередбачуваних наслідків. Тому за своїм станом потрібно стежити, щоб такого не допускати.

Як правило, в літньому раціоні харчування різко зменшується кількість м'яса, риби і молочних продуктів. Не дивно, адже свіжі овочі так пахнуть і виглядають, що їх хочеться їсти на сніданок, обід і вечерю. Особливо, коли усвідомлюєш, що скоро знову настане осінь, а разом з нею прийдуть холоди, і в меню знову будуть переважати важкі страви.

Отже, в силу овочевого раціону, влітку організму не вистачає вітаміну А, Е, B6 і B12, а також магнію, кальцію і заліза.

Тому, для того, щоб не допускати дефіциту цих вітамінів, в свій раціон ніжно не забувати включати м'ясо, молочку та інші важливі продукти, крім овочів і фруктів, також можна просто купити комплекси таких вітамінів і регулярно протягом усього літнього періоду вживати їх разом з їжею.

Але перед цим важливо проконсультуватися з лікарем, який допоможе скласти ідеальний раціон харчування для кожної людини, а також призначити йому комплекс вітамінів. Тому що самостійно це робити не рекомендується.

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Також можна тільки нашкодити своєму організму. Адже можливо будуть якісь протипоказання до прийняття того чи іншого вітаміну. Може так бути, що організм людини і зовсім не буде в ньому потребувати. Тому тут потрібно підходити до цього питання з особливою обережністю. Головне - це не нашкодити. Це дуже і дуже важливо.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, як рання сивина може бути пов'язана з хворобами серця.

Також писали, що медики назвали 10 важливих правил, які допоможуть зберегти здоров'я серця.

Нагадаємо, що експерти назвали дешевий овоч для міцного здоров'я і захисту від вірусів.