Лікарі розповіли про неймовірно корисні властивості деяких круп.
Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що приблизно 40% людського раціону повинні складати саме каші. Однак не всі, а конкретно ті, які мають в своєму складі складні вуглеводи, корисні для загального самопочуття. Про це пишуть росСМИ.
Наприклад, корисний для організму булгур, який багатий вітамінами В, Е, К, А також бета-каротином, магнієм, міддю, кальцієм, калієм і залізом. Ця крупа позитивно впливає на роботу печінки і кишечника, покращуючи травлення, і прискорює процес засвоєння вітамінів.
Разом з тим житня крупа теж дуже корисна, оскільки в ній оптимально збалансовані всі амінокислоти. Зокрема, вона допомагає зміцнити імунітет, а також знизити ризик розвитку різних хвороб крові.
А ось кукурудзяна крупа потрібна організму для відновлення мікрофлори кишечника і очищення. На це вона здатна завдяки антиоксидантам в своєму складі і клітковини.
Також в кукурудзяній крупі немає глютену, зате є вітаміни В, Е, А, Н, триптофан і лізин, залізо і кальцій, магній, фосфор. Тому страви з цієї крупи допомагають знижувати рівень холестерину в крові і запобігають розвитку хвороб шлунка і печінки.
У свою чергу кускус перешкоджає розвитку хронічних захворювань серця, а також цукрового діабету і раку. Ще ця каша зміцнює імунітет і приводить в норму гормональний баланс. Все тому що в кускусі міститься надмірна кількість селену, за рахунок чого крупа вважається сильним антиоксидантом.
Раніше "Hyser" писав про те, що були названі ягоди, які допоможуть гіпертонікам.
Також наш портал повідомляв, що особи жінок набагато швидше старіють від хліба.
Нагадуємо, що експерт розповіла, чим насправді напихають українців у супермаркетах.