Останні травневі вихідні в більшості регіонів України будуть похмурими та дощовими. Місцями можливі грози і навіть сильні пориви вітру.

Відповідний прогноз зробили синоптики Укргідрометцентру.

Так в суботу, 29 травня, дощі з грозами очікуються практично у всіх областях. Винятком будуть Закарпатська та Івано-Франківська області, де синоптики обіцяють помірні дощі, хоча і з поривами вітру 7-12 м/с.

А в Чернівецькій області прогнозують короткочасні дощі, але вітер також буде поривчастий.

Температура повітря на заході +15... +18 градусів вдень і +7... +11 вночі. На північному заході стовпчики термометрів можуть піднятися до +20, тепліше буде і вночі – +12... +14 градусів.

У північних, північно-східних і центральних областях вдень температура повітря буде в межах +19... +22 градусів, а вночі – +13... +16 градусів.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Показати ще

На півдні країни очікується +21... +26 градусів, вночі – +14... +17 градусів. Найтепліше на сході, вдень – +25... +28, а вночі – +15... +17 градусів.

У Криму також зливи з грозами. Стовпчики термометрів покажуть +21... +23 градусів вдень і +14... +16 вночі.

У столиці України похмуро, буде лити дощ, місцями з грозами. Пориви вітру сягатимуть 7-12 м/с. Температура повітря вдень +17... +19 градусів, вночі – +13... +15 градусів.

Прогноз погоді на 29 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

В неділю, 30 травня, ситуація на кліматичній карті трохи зміниться. Сонце вигляне в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях і в Криму. На решті території країни дощі з грозами.

Синоптики прогнозують по країні пориви вітру 5-10 м/с.

На заході країни істотно похолодає, вдень стовпчики термометрів опустяться до +12... +15 градусів, вночі – +5... +8 градусів. На північному заході й півночі країни +13... +18 градусів, а вночі +8... +12 градусів. В інших областях України в межах +21... +25 градусів.

Прогноз погоді на 30 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Останній день травня буде також дощовим. Сонячно з мінливою хмарністю буде тільки в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій області та в Криму.

Прогноз погоді на 31 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Раніше "Нyser" писав про те, що між 2021 і 2025 роками нашу планету чекає мінімум один рекордно жаркий період.

Також наш портал повідомляв, експерт Світлана Краковська розповіла про глобальне потепління в усьому світі і як це відіб'ється на Україні.

Нагадуємо, у західній частині України 25 травня випав сильний град.