Українців попередили про можливе покарання за коментар в соціальних мережах.

На даний момент в країні немає можливості введення кримінальної відповідальності за коментар в соцмережах. Відповідну заяву з цього приводу зробив глава департаменту кіберполіції Олександр Гринчак, пише "РБК-Україна".


За його словами, в СБУ є спеціальний відділ з тероризму, який все ретельно відстежує. Так, якщо з'являється раптом якась інформація, пов'язана з тероризмом, її передають їм. У тому випадку, якщо мова йде буде про звичайний перепост або коментар, то кримінальної відповідальності за цим не послідує.

Однак Гринчак акцентував увагу на те, що якщо людина в Facebook повідомить про свій намір здійснити терористичний акт, то йому вже за свої слова доведеться нести серйозну відповідальність. Так, його чекатимуть вагомі наслідки, якщо буде доведений склад злочину. Він зазначив, що Facebook ретельно все відстежує і швидко реагує на подібні повідомлення.

кіберполіція пояснила, чи варто українцям хвилюватися, фото: 24 канал

До слова, не так давно український посол у США Оксана Маркарова розповіла, що Україна візьме участь у щорічних навчаннях Cyber Flag. Це означає, що українська сторона зміцнить співпрацю зі Сполученими Штатами в питаннях протидії кібернападанням.

Тим більше, що з початку спалаху російської агресії Україна зібрала великий обсяг інформації, а також отримала неоціненний досвід у протидії кібератакам з боку РФ.

Раніше "Hyser" писав про те, що у новому підручнику з української мови знайшли посилання на"фільми для дорослих".

Також наш портал повідомляв, що 8-річна українка закрутила "роман" з блогером.

Нагадуємо, що у дітей з'явилася Нова страшна забава в мережі - "Зошит смерті".