Національний банк України встановив новий курс валют.

Національний банк підвищив офіційний курс гривні, що встановлюється ним на 25 травня, на 2,91 коп. до 27,4281 UAH/USD.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

У попередній торговий день НБУ підвищив офіційний курс гривні, що встановлюється ним на 24 травня, на 0,93 коп. до 27,4572 UAH/USD.

Раніше експерти озвучили прогноз, що незабаром гривня почне зміцнювати свої позиції. Зокрема, про це розповіла група макроекономічного аналізу та прогнозування Ukraine Economic Outlook. Експерти організації розповіли про те, що до кінця травня гривня зупиниться на позначці в 27,6 UAH/USD.

Економісти підкреслюють, що порівняно з їх грудневими прогнозами-зараз спостерігаються прискорені темпи зростання як імпорту (+15% у квітні рік до року), так і експорту (+13% рік до року). Що пов'язано з продовженням різкого зростання цін на метали і активним нарощуванням асортименту торговими мережами після завершення локдауну.

Популярні новини зараз

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

В цілому, експерти не раз говорили про те, що в цьому році не варто очікувати різких стрибків валюти. Так як об'єктивно для цього немає ніяких причин. Але в один момент все може різко змінитися. У будь-якому випадку людям вкрай не радять бігти в обмінники і міняти свої накопичення. Тому що в цьому немає ніякої необхідності.

Але варто розуміти, що курс валют в Україні залежить і від ситуації в усьому світі. Якщо курс валют почне зростати, то це відбудеться не тільки в Україні, а й по всьому світу. До того ж на тлі пандемії коронавірусу ситуація досить нестабільна на ринку. Але експерти відзначають, що незважаючи на нестабільність критичності в цьому всьому немає.

Раніше Hyser писав про те, що Національний банк України попередив українців про непередбачену ситуацію, варто бути готовим до всього.

Також писали, що долар стрімко пішов на зниження, опублікований новий курс валют.

Нагадаємо, що пенсіонерка з Криму розповіла, як їм живеться насправді.