Населення в Україні За останній час скоротилося майже в половину.

У звіті організації об'єднаних Націй World population Prospects йдеться про те, що населення України скорочується. За даними ООН, до 2050 року українців буде трохи більше 35 млн.На це має вплив відразу кілька факторів і всі вони не дуже приємні.

Як повідомили в організації, Україна входить до списку країн, населення яких до 2050 року скоротиться всього - не менше ніж на 20%.

Крім України, несприятлива демографічна ситуація спостерігається в Болгарії, Латвії та Литві. Експерти говорять про те, що якщо зараз не вжити заходів, то в майбутньому ситуація може тільки погіршитися. Тому радикальні рішення щодо поліпшення демографічної обстановки варто застосовувати вже зараз. Тільки в такому випадку є шанс на те, що все може змінитися.

Зараз в Україні дійсно багато сімей усвідомлено відмовляються від народження дітей, тому що не мають можливість їх утримувати. На таких рішення також позначився і карантин. Адже багато хто втратив роботу і просто не розуміють як їм жити далі.

Але держава намагається підтримати молоді сім'ї і тому вводити різні програми. Але, на жаль, вони стосуються далеко не всіх молодих людей. Бути учасником такої програми досить важко, над багато документів.

Станом на початок 2021 року в Україні проживало 41,5 млн осіб. Головними причинами скорочення населення України фахівці називають міграцію і негативне співвідношення між народжуваністю і смертністю.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

До того ж зараз негативно на кількості населення позначається ситуація на Донбасі. Практично кожен день гинуть мирні люди, військові.

Раніше Hyser писав про те, що у Російській Федерації звинуватили Україну в бідах, які зараз відбуваються в Криму.

Також писали, що хто може претендувати на підвищення пенсійних виплат.

Нагадаємо, що в Україні змінили правила отримання субсидій.