Для українців хочуть зробити безкоштовне телебачення.

У планах побудувати загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу - MULTIPLEX MX-7. Відповідне рішення було прийнято Радою національної безпеки і оборони України, пише "iTechua.com".


На думку фахівців, необхідність державної телемережі обумовлена тим, що потрібно забезпечити тим самим інформаційну безпеку. Крім того, це буде потужною протидією зовнішньому негативному інформаційному впливу і дозволить ефектніше поширювати об'єктивну інформацію.

Річ у тім, що існуюче покриття не забезпечує потреби населення віддалених регіонів країни в доступі до української мови, який гарантує держава. У зв'язку з цим, найближчим часом, а саме до кінця 2021 хочуть всім жителям підконтрольній території України надати доступ до якісного цифрового мовлення MX-7, який буде доступний навіть у прикордонних регіонах.


Варто відзначити, що МХ-7 транслюватиме мінімум 12 незакодованих каналів, серед яких в першу чергу будуть представлені державні телекомпанії та суспільне мовлення. За наповнення нової мережі відповідатиме Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Зловити сигнал можна буде за допомогою антен, які залишилися у багатьох після відключення аналогового мовлення, і цифрового тюнера. Доступ до контенту зроблять безкоштовним.

Президент України Володимир Зеленський підтримав дану ініціативу, підписавши всі документи на цей рахунок.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні перестануть транслювати популярні телеканали.

Також наш портал повідомляв, що Vodafone порадував користувачів безкоштовним доступом до Інтернету.

Нагадуємо, що українців порадували новими послугами в додатку "Дія".