В Україні назвали дату початку шкільних канікул.

У зв'язку з пандемією коронавірусу, яка призвела до жорсткого карантину, в деяких областях дати літніх канікул зміняться. Все тому що в цьому навчальному році багато шкіл переходили на віддалене навчання і вводили дострокові канікули, пишуть "Вести".

був оприлюднений графік шкільних канікул в Україні, фото: YouTube

Враховуючи ці обставини, в Україні всі навчальні заклади мають право самостійно встановлювати дати початку та кінця канікул. За графіком, завжди навчальний рік починався не пізніше 1 вересня, а закінчувався до 1 липня. При цьому літні канікули завжди починалися в найближчий понеділок до 1 червня - в цьому році це 31 травня.

Більшість українських шкіл вирушать на канікули саме з цієї дати. Однак в деяких областях справи з канікулами будуть йти інакше. Зокрема, мова йде про продовження навчального року, оскільки навесні місцями в Україні позапланово продовжувалися весняні канікули і в підсумку діти не встигли освоїти програму.

Таким чином, після 31 травня школярі продовжать навчання в наступних регіонах:


Примітно, що київські школи незважаючи ні на що вийдуть на канікули теж 31 травня, як і належить. Адже в Києві не переривали навчання навесні.

Хоча справедливості заради варто відзначити, що цього року київські школярі пішли на весняні канікули раніше звичайного - 18 березня. Це було пов'язано із загостренням ситуації з коронавірусом в столиці. Правда раніше на канікули йшли тільки учні 5-11 класів, а початкова школа і дитячі садки працювали в звичайному режимі.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, де в Україні діти влітку навчатимуться.

Також наш портал повідомляв, що восьмикласник на уроці пшикнув вчительці газ з балончика.

Нагадуємо, що стало відомо, чого чекати учням від нового навчального року.