Синоптики попередили про небезпечні метеорологічні явища.

Зокрема, мова йде про сильний вітер, який, згідно з прогнозом, пануватиме на заході, півдні та на сході країни. Про це попередила прес-служба ДСНС, пише "УНІАН".

по Україні пронесеться потужний вітер, фото: YouTube

Варто відзначити, що в зазначених місцях пориви вітру очікуються першого рівня небезпеки 15-20 м/с. Також вчора синоптики попереджали про те, що до кінця доби дощ досягне критерію значного (I рівень небезпеки, жовтий).

До слова, дощі останнім часом спостерігаються в Україні досить часто, але начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, коли вони нарешті закінчаться. В першу чергу синоптик зазначила, що погодні умови, що склалися на сьогодні, не можна назвати похолоданням, оскільки це ще норма.


Мало того, Адаменко вважає, що травень ще навіть не виконав свою норму щодо опадів. Так, вона в приклад навела південь України, де, між іншим, опадів взагалі не було. Крім того, мало їх було і в Запорізькій області.

До всього іншого вона додала, що опади спостерігатимуться і протягом цього тижня, десь менше, десь більше. Однак вони будуть короткочасними і не регулярними. До того ж температура повітря до неділі вже зафіксується вдень остаточно на рівні +15...+ 20 градусів на всій території України, а вночі буде до +13 градусів.

А ось з 25 травня в окремих регіонах країни взагалі прогнозується початок літнього періоду.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про різке похолодання, зовсім не властивому весні.

Також наш портал повідомляв, що в Україну йдуть потужні грози і похолодання.

Нагадуємо, що в Україні оголошено штормове попередження.