Володимир Зеленський вшанував пам'ять громадян, які стали жертвами політичних репресій

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до народу України з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій. Про це інформує пресслужба Офісу президента.

У неділю, 16 травня в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій. Цього дня за дорученням Глави держави Володимира Зеленського було покладено кошик квітів до меморіального знаку на В'їзді до Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили". Крім того, квіти були покладені до пам'ятного знаку польських поховань на території заповідника і братській могилі.

Володимир Зеленський нагадав, що тоталітарна система зруйнувала долі і погубила життя тисяч людей, застосовуючи варварські методи розправи.

"Тоталітарна система застосовувала варварські методи розправи, руйнуючи тисячі доль і перетворюючи тисячі людей на табірний пил", - зазначив президент.

Також гарант нагадав, що одним з головних місць, які символізує ті страшні злочини є Биківнянський ліс, що знаходиться на околиці столиці. Він зазначив, що в 37-41 роки минулого століття цей ліс служив місцем для таємного поховання тих, хто був не угодним для чинної влади.

Згідно з історичними даними в Биківнянському лісі може налічуватися близько 100 тисяч таємних поховань. Зеленський закликав не забувати про ті часи і ставити захист свободи і життя кожної людини як пріоритет.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Володимир Зеленський закликав вшанувати пам'ять всіх, хто став жертвою тоталітарного режиму і схилити голови перед тими, хто вистояв і зміг пройти всі кола "пекла політичних репресій".

Раніше портал Hyser повідомляв, що в офісі президента розповіли, що в першу чергу Володимир Зеленський висловить Володимиру Путіну при зустрічі з ним.

Також наш портал інформував, що Володимир Зеленський зробив заяву про повномасштабний наступ Російської Федерації.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський не виключає можливість початку світової війни, якщо Росія піде шляхом загострення конфлікту з Україною.