Французькі мотиви без багету, але з хрускотом та ароматом часнику — саме так кабачки можуть перевернути вашу вечерю.

Ця страва не вимагає кулінарних подвигів, але звучить і виглядає так, ніби ви переїхали до Провансу та відкрили маленьке бістро. Смак — на межі літнього щастя та гастрономічної спокуси.

Кабачки по-французьки, кадр з відео

Що знадобиться:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 5 ст. ложок
  • Помідори — 2 соковиті красені
  • Гриби — 4–5 шт.
  • Сир - близько 100 г (краще з характером)

Для соусу (він тут грає першу скрипку):

  • Сметана
  • Майонез
  • Часник
  • кріп

Як готувати (і закохуватися):

  1. Тертка та терпіння. Кабачки трьом на великій тертці, злегка солимо і залишаємо їх на 20 хвилин роздумів.

  2. Жим-жим та заміс. Віджимаємо зайву вологу, додаємо яйця, борошно, сіль, перець та замішуємо тісто. Воно має бути ніжним, але пружним як ранковий багет.

    Кабачки по-французьки, кадр з відео

    Популярні новини зараз

    Трагедія у кав’ярні: СБУ зірвала кривавий теракт у центрі Києва, спланований на годину-пік

    Правда спливає: 4 знаки Зодіаку, яким у липні доведеться зіткнутися з обманом

    Чому дачники ставлять чорні бочки на ділянці: хитрість, що рятує врожай

    Апельсин гірше за віскі: що не можна їсти та пити за кермом в Україні, щоб не втратити права

    Показати ще
  3. Смажимо до золотистої скоринки. Обсмажуємо кабачкові коржі з двох сторін до рум'яності.

  4. Збираємо магію. Викладаємо оладки на деко, щедро змащуємо часниково-сметанним соусом, зверху - кружку помідора, пару пластинок грибів і жменю натертого сиру.

  5. У духовку - і нехай творить диво. Відправляємо все це пишнота в розігріту духовку (180-190 ° C) на 10-15 хвилин.

Кабачки по-французьки, кадр з відео

Порада з лаштунків:

Якщо хочете посилити смак - додайте трохи чебрецю або базиліку в соус. А для грайливості – використовуйте сир із пліснявою. Франція б схвалила.

Читайте також:

Пікантний рецепт хрустких огірків на зиму в маринаді "вогник": найкраща консервація-2025.

Міні-піца на чіабатте: рецепт, коли хочеться піци, але швидко і з хрускотом.