Французькі мотиви без багету, але з хрускотом та ароматом часнику — саме так кабачки можуть перевернути вашу вечерю.
Ця страва не вимагає кулінарних подвигів, але звучить і виглядає так, ніби ви переїхали до Провансу та відкрили маленьке бістро. Смак — на межі літнього щастя та гастрономічної спокуси.
Що знадобиться:
- Кабачки — 2 шт.
 - Яйця - 2 шт.
 - Борошно - 5 ст. ложок
 - Помідори — 2 соковиті красені
 - Гриби — 4–5 шт.
 - Сир - близько 100 г (краще з характером)
 
Для соусу (він тут грає першу скрипку):
- Сметана
 - Майонез
 - Часник
 - кріп
 
Як готувати (і закохуватися):
- 
Тертка та терпіння. Кабачки трьом на великій тертці, злегка солимо і залишаємо їх на 20 хвилин роздумів.
 - 
Жим-жим та заміс. Віджимаємо зайву вологу, додаємо яйця, борошно, сіль, перець та замішуємо тісто. Воно має бути ніжним, але пружним як ранковий багет.
Кабачки по-французьки, кадр з відеоПопулярні новини заразПоказати щеГроші під ялинку: українцям заплатять до 6500 грн зимової допомоги - хто отримає нову "тисячу Зеленського" і більше
Учасниця "Холостяк-14" зібралась до суду, Григорій Решетнік підтримав: "Там і знімемо"
Через цю деталь водії масово отримують штрафи: що потрібно мати в авто вже сьогодні
"Холостяк" під час війни: Григорій Решетнік заявив, що шоу з Цимбалюком об'єднує Україну
 - 
Смажимо до золотистої скоринки. Обсмажуємо кабачкові коржі з двох сторін до рум'яності.
 - 
Збираємо магію. Викладаємо оладки на деко, щедро змащуємо часниково-сметанним соусом, зверху - кружку помідора, пару пластинок грибів і жменю натертого сиру.
 - 
У духовку - і нехай творить диво. Відправляємо все це пишнота в розігріту духовку (180-190 ° C) на 10-15 хвилин.
 
Порада з лаштунків:
Якщо хочете посилити смак - додайте трохи чебрецю або базиліку в соус. А для грайливості – використовуйте сир із пліснявою. Франція б схвалила.
Читайте також:
Пікантний рецепт хрустких огірків на зиму в маринаді "вогник": найкраща консервація-2025.
Міні-піца на чіабатте: рецепт, коли хочеться піци, але швидко і з хрускотом.
