Компанія Ілона Маска Neuralink продемонструвала свій останній прорив у технології інтерфейсу мозок-комп'ютер. На другий день після операції їхній другий пацієнт Алекс продемонстрував гру в Counter-Strike 2 силою думки.

Алекс, який до травми спинного мозку працював автомеханіком, почав використовувати імплант Neuralink для керування своїм комп'ютером. Всього за п'ять хвилин він навчився керувати курсором, а за кілька годин його швидкість і точність у Neuralink Webgrid перевершили всі очікування.

Тепер Алекс вивчає свої нові здібності, використовуючи CS2 для перевірки меж свого контролю, оскільки гра вимагає швидкої реакції та точних рухів курсору.

CS 2

«Просто бігати так приємно, тому що я можу дивитися на всі боки, і мені не потрібно рухати Quadstick вліво і вправо... Я можу думати, куди дивитися, і він дивиться туди, куди я хочу. Це божевілля», - прокоментував свій досвід Алекс.

Neuralink планує розширити клінічні випробування, імплантувавши свої нейрочіпи ще восьми пацієнтам до кінця 2024 року. Перший пацієнт, якому імплантували у січні, продовжує його використовувати та навіть розглядає можливість модернізації для управління роботами.

Популярні новини зараз

Грядки подякують врожаєм: коли потрібно, а коли заборонено використовувати соду для городу

Ви занапастите весь сад: чому гнили яблука в жодному разі не можна кидати в компостну яму

Повені в Україні, як у Європі: синоптик розповіла про погоду на тиждень та ризики

Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: що буде з цінами на картоплю, капусту та інші овочі

Показати ще

Читайте також:

Black Myth: Wukong: яка насправді найочікуваніша Souls-like гра цього року

"Мафія 3" переплюне GTA 6? Легендарна гра Mafia повертається із крутою новинкою

Розробники STALKER 2: Heart of Chornoby показали відкритий світ довгоочікуваної гри: пориньте в сагу хорору