Стало відомо, що сьогодні, 7 травня 2023 року, у Петербурзі помер заслужений артист РФ Олександр Тютрюмов.

Про це повідомив телеграм-канал "112", посилаючись на дочку артиста. За її словами, він пішов із життя сьогодні о 8:45. Артист нічим не хворів, просто відчув гостре нездужання.

Чоловікові було 64 роки.

У Тютрюмова залишилися дружина Людмила та двоє дітей.

Вже відомо, що прощання із заслуженим артистом РФ Олександром Тютрюмовим пройде 10 травня з 10 до 12 у кінотеатрі "Батьківщина" на Караваній вулиці. Відспівування пройде після Храму Різдва Христового на Пісках на 6-й Радянській вулиці. Про це повідомила прес-служба кіностудії "Ленфільм".

Олександр Тютрюмов народився 22 квітня 1959 року у місті Підпоріжжі Ленінградської області, де з 14 років грав у місцевому театрі. Закінчив індустріально-педагогічний технікум, потім здобув вищу економічну та політичну освіту. На початку 2000-х закінчив Всеросійський державний інститут кінематографії (ВДІК) за напрямом «продюсер кіно та телебачення». Був членом спілки кінематографістів та Санкт-Петербурзької гільдії кіноакторів.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Зніматися Олександр Тютрюмов почав із 1996 року - дебютувавши він у фільмі "Операція "З Новим роком!".

1998-го актор зіграв роль шофера та охоронця Олексія Джигурду у фільмі "Квіти календули". За цю роботу він був нагороджений премією "Найкращий дебют" на 6-му міжнародному кінофестивалі "Балтійська перлина".

Крім того, Олександр Тютрюмов зіграв у багатьох серіях "Єралаша".

А ось широку популярність та любов глядачів Тютрюмов отримав після виходу на екрани кримінального серіалу "Убивча сила" за мотивами творів Андрія Ківінова, де він виконав роль підполковника Сергія Аркадійовича Єгорова. А ще у його кінобіографії була роль Кості Моргана в "Агенті національної безпеки".

Також на рахунку актора такі фільми та серіали, як "Вулиці розбитих ліхтарів", "Хочу у в'язницю", "Крот", "Майстер і Маргарита", "Обережно, Задов!", "Іронія долі. Продовження".

З 2003 року Тютрюмов займався продюсуванням. За його участі були зняті картини "Особливості національної політики", "Демон і Ада", "Англійська російська", "Час дзвіночків", "Нічів", "Весурі".

У січні 2023 року Тютрюмов заявив про готовність вирушити до зони бойових дій в Україні.

"На сьогодні за віком я не підходжу для служби, але з радістю готовий піти служити на Донбас, якби мене взяли. Зараз нам у Росії треба триматися всім разом", - говорив він в одному з інтерв'ю.

Читайте також:

Закинула ногу на ногу: Алла Пугачова показала пікантну позу і похвалилася молодшою ​​зовнішністю

Її важко дізнатися: дружина депутата Тищенка набрала 17 зайвих кілограмів. Фото

Медики намагаються врятувати Петросяна: у нього не витримало серця. Що відомо