Помер шведський музикант Лассе Велландер, який був відомий своїм талантом та унікальним стилем гри на гітарі. Музикант грав у легендарному гурті ABBA.

Докладніше про це інформує сайт УНІАН.

За словами родичів, він пішов із життя у віці 70 років. Велландер прославився своїм артистизмом і високою музичною компетентністю, а також є одним із засновників культового гурту ABBA, який зробив значний внесок в історію музики.

"З невимовним смутком ми повинні повідомити, що наш улюблений Лассе заснув. Лассе нещодавно діагностували рак, який швидко поширювався, і вранці в Страсну п'ятницю він помер в оточенні близьких. Ми тебе дуже любимо і сумуємо за тобою", - сказано в повідомленні родини Лассе . Велландера.

Лассе Велландер, фото: скріншот із YouTube

Лассе Велландер, фото: скріншот із YouTube

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Починаючи з 70-х років Лассе Велландер брав участь у записі багатьох хітів ABBA, які здобули світову популярність. Його швидкісні та ритмічні партії на гітарі стали невід'ємною частиною знаменитих пісень, таких як Dancing Queen, Money, Money, Money та інших. Велландер працював із групою протягом десятиліть, не перестаючи наповнювати музикою серця своїх шанувальників у всьому світі.

Наприкінці 80-х Лассе Велландер розпочав сольну кар'єру і випустив безліч альбомів, які отримали хороші відгуки критиків і шанувальників. Його музика була також відома за межами Швеції, що дозволило йому стати відомим у всьому світі. Для багатьох людей Лассе Велландер залишиться легендарним гітаристом, який зробив величезний внесок у розвиток сучасної музики.

Читайте також: