На відміну від українських артистів, які зреклися України під час поточного військового конфлікту з Росією, народна артистка Софія Ротару давно взяла сторону у військовому протистоянні. Ще 28 лютого 2022 року, коли російські війська перебували біля підніжжя Києва, співачка написала у своїх соціальних мережах, що «російські ракети вбивають мирних жителів» та публікувала український прапор. І нещодавно співачка заговорила рідною українською мовою.

Докладніше про це інформує сайт газети "Факти та коментарі".

Це викликало повагу у всіх, хто любить Україну, і здивувало тих, хто очікував від великих артистів України, які також виступали в РФ, підтримки ідеї "возз'єднання" народів.

Хоча співачка майже не з'являється у публічному просторі, не дає інтерв'ю та спілкується з шанувальниками лише через соціальні мережі, вона часто виступає російською мовою. Однак її недавнє звернення до своїх шанувальників українською мовою в Instagram-stories може сигналізувати про те, що вона готова явніше висловитися на цю тему.

Так, 7 квітня Софія Ротару привітала українців зі святом Благовіщення українською мовою. Це є знаком не лише тіснішого зв'язку з українською аудиторією, а й явнішим виразом своєї прихильності до української нації та держави.

Загалом позиція Софії Ротару на цей критичний момент та її яскраві емоційні заяви можуть надихнути інших українських громадян та артистів на активне вираження своєї патріотичної позиції у воєнному конфлікті.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Скріншот із сайту Факти та коментарі

Читайте також: