Необхідні продукти:
- цвітна капуста - 1 великий качан;
- сир 150 грам.
ДЛЯ СОУСУ : ОЛІЯ - 50 ГРАМ ЧАСНИК - 1 ЗУБЧИК МУКА - 1 Їдальня ЛОЖКА З ГІРКОЮ МОЛОКО : ГІРЧКА МОЛОКО :
Цвітна капуста для цього рецепту потрібна свіжа, але можна використовувати і заморожену - тільки в такому випадку потрібно розморозити і злити рідину.
На самому початку цвітну капусту миємо, видаляємо великі качан і розбираємо на дрібні суцвіття. Далі її потрібно відварити в трохи підсоленій воді, після чого відкинути на друшляк і трохи остудити.
Сир натріть на великій тертці.
На сковороду викладаємо вершкове масло та столову ложку борошна. Включаємо невеликий вогонь і ретельно перемішуємо олію з борошном, щоб не було грудочок.
Мобілізація в 2026 посилиться: кого не випустять із країни та чому армії терміново потрібні "не залізо, а люди"
Світла та води не буде тижнями! Рекордні відключення накривають Україну – де вже почалося
Комуналка під час відключень світла? У Раді пропонують поставити крапку: платити не повинні
"Оце все лайно розносять": Олег Винник виправдався за втечу з України, і це звучить дивніше, ніж чутки
Не знімаючи сковороду з вогню, поступово вливаємо молоко і перемішуємо соус до загусання. Солимо за смаком. Він мав по консистенції як негуста сметана.
Відварену цвітну капусту викладаємо у форму для запікання. Наливаємо у форму трохи бульйону чи води – буквально 40-50 грам.
Читайте також:
Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину
Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"
