Для цього рецепту відмінно підійдуть перестиглі огірки - закуска з них вийде запашною та яскравою на смак.
Ікра з огірків, рецепт: огірки – 1 кг. цибуля – 300 гр. морква – 300 гр. перець солодкий – 300 гр. помідори – 300 гр. томатна паста – 60 гр. (1 ст.л. з гіркою) часник – 2-3 зубки (середнього розміру) олія соняшникова рафінована – 70 мл. сіль - 20 гр. (1 ст.л.без гірки) цукор – 40 гр. (2 ст.л.без гірки) перець чорний мелений – 0,5 ч.л. оцет 9% – 15 мл. (1 ст.л. неповна) Додатково: 1.Огірки та моркву можна натерти на великій тертці. 2. Кількість солі регулюйте на власний смак. 3. Кількість цукру залежить від кислоти помідорів та томатної пасти. Тому регулюйте на власний смак. 4. Якщо будете використовувати огірки, що сильно переросли, попередньо видаліть з них грубе насіння. 5. Вагу всіх інгредієнтів у рецепті даю в очищеному та підготовленому вигляді.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка