Вважається, що для приготування справжнього пива потрібно купувати міні броварню або інше дороге обладнання. Цей міф нав'язують виробники таких виробів. Насправді можна зробити домашнє пиво, використовуючи підручні засоби: велику каструлю для варіння, бродильну ємність із пластику або скла, будь-які пляшки та інші доступні пристосування.

Інгредієнти на 1,5 літра пива:

  • вода 2,5 л;
  • хліб житній 500 г;
  • шишки хмелю 15 гр;
  • цукор 150-200 г;
  • дріжджі сухі 3 г (1-2 ч.л). Дріжджі знадобляться виключно пивні. Інакше домашнє пиво з хмелю за традиційним рецептом може перетворитися на несмачну зернову брагу.

На самому початку 15 г хмелю заливаємо 650 мл води і на середньому вогні доводимо до кипіння.

Далі продовжуємо варити відвар на слабкому вогні 30 хвилин, перемішуючи кожні 5-6 хвилин.

Тим часом один буханець хліба потрібно нарізати кубиками і висушити в духовці при температурі 180 градусів. Чим сильніше обсмажування хліба – тим темніше пиво буде.

Готові сухарі потрібно висипати в каструлю, додати 50 г цукру і додати хмільний відвар.

Популярні новини зараз

Мобілізація українців за кордоном: ТЦК дістануть навіть тих, хто виїхав

Допомога із сюрпризом: переселенців змушують повертати гроші державі

Долар шокує українців? Чи злетить курс до 42 гривень вже цього місяця, прогноз курсу валют

Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну

Показати ще

Що робити далі - дивіться у відео:

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт