Картопляний драник? Так, буквально один великий картопляний драник! Насправді, смачна та ситна штука, у приготуванні є свої тонкощі та нюанси, але загалом процес нескладний.
Продукти:
- картопля - 3 середні бульби;
- 50 грам петрушки;
- 1 яйце;
- кілька скибочок сиру.
Картопля очистити, вимити та обсушити. Далі натираємо картоплю на великій тертці і злегка віджимаємо від зайвої рідини.
Петрушка промити, обсушити і дрібно порубати ножем.
Яйце розбити в невелику миску, додати|добавляти| сіль|соль|, чорний перець і злегка збити виделкою або віночком.
З'єднати зелень та яйце.
Пенсії отримуватимуть лише "обрані": бідні пенсіонери залишаться за бортом
Тейлор Свіфт поза судом: чому суперзірка не стане свідком у скандальній справі Лайвлі-Бальдоні
Батарея замість бензину: новий Ford Puma Gen-E приїхав в Україну й обіцяє перевернути уявлення про дешевий електрокросовер
Перець по-корейськи, який зникає першим на столі: рецепт для зимових запасів
У сковороді з антипригарним покриттям розігріти олію на мінімальному вогні. Викласти натерту картоплю і акуратно розрівняти.
Зверху відразу викласти начинку з яйця та зеленої цибулі та розрівняти.
Потім викласти кілька скибочок сиру.
Половину картоплі, що залишилася, викласти поверх начинки і акуратно розрівняти. Накрити драник, що вийшов, кришкою і готувати на мінімальному вогні приблизно 4-5 хвилин, до золотистої скоринки знизу.
Перевернути драник за допомогою кришки чи тарілки. Для цього акуратно, ковзним рухом перекласти коржик на кришку і потім, накривши зверху сковородою, перевернути.
Готувати під кришкою приблизно 4-5 хвилин. Потім посолити, поперчити і готувати без кришки приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення хрусткої скоринки.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт