Шакшука – арабський варіант яєчні, хоча на авторство цього рецепту претендують не лише араби, а й марокканці, ізраїльтяни та єменці. І, зрозуміло, всі вони не втомлюються доводити, що саме їхній рецепт – найправильніший.
ІНГРЕДІЄНТИ для приготування:
- 3 яйця;
- 2 шт. помідорів;
- 1 зубчик чеснока;
- 1/4 цибулини;
- 1/2 болгарського перцю;
- 1/2 цукіні;
- 300 гр. консервованих томатів пелаті;
- 4 гілочки петрушки;
- 1 щіпка зіри;
- 2 ст. л. оливкового масла;
- 15 гр. вершків або йогурту;
- сіль та перець за смаком
Миємо та обсушуємо 2 томати. Нарізаємо великими кубиками помідори і кладемо в миску.
Обережно розбиваємо у сковороду 3 яйця. Рекомендується зробити невеликі заглиблення у овочевій суміші для кожного яйця за допомогою ложки. Солимо на смак і готуємо приблизно 2-3 хвилини на невеликому вогні.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Скільки коштують яйця перед Великоднем-2025: порівняння цін на ринках та в супермаркетах України
Тіна Кароль "підловилась" в готельному номері за цікавим заняттям: тепер це побачила вся Україна
Розсіл проти неврожаю: навіщо городники все частіше поливають грядки капустяним соком
Рецепт хріну по-українськи: як приготувати закуску для міцного імунітету
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт