Вибрати соковите м'ясо і замаринувати його просто. А ось при неправильному приготуванні можна зіпсувати блюдо і зробити його сухим. Як не допустити помилок під час смаження? Часті помилки під час приготування шашлику.

1. Великі шматки шашлику.

Якщо смажити величезні шматки, то є можливість отримати сиру закуску. Занадто маленькі – швидко віддадуть соки та будуть сухими. Ідеальний варіант - нарізати м'якуш розміром 5 см. * 5 см. або 50 грам. Так, вони повністю просмажаться та збережуть соковитість.

2. Щільна насадка.

Близько розташовані шматочки прилипають один до одного, і при знятті втрати соковитості не уникнути. Краще залишати невелику відстань. Шампури розташовуйте щільно, щоби не потрапляв кисень. Так, час приготування значно знизиться. Не використовуйте звисаючі частини - вони пригорятимуть.

3. Неправильно вибрані дрова.

Смажити можна і на дровах, і на дощечках. Але використовувати все поспіль не потрібно. Наприклад, соснові гілки краще не палити. У процесі горіння виділяється смола, яка додасть готовій страві спалений присмак. Найкращий варіант – деревина плодових дерев. Березові гілки чудово підійдуть, вони додадуть легкого аромату копчення і горітимуть довго.

4. Готувати шашлик на вогні.

Смажити на полум'ї не варто, шашлик швидко покриється чорною засмажкою. Перед приготуванням згасіть вогонь, здуйте попіл опахалом, перемішайте вуглинки і розташуйте в мангалі в один ряд. Зовні вони мають бути сірого кольору, а всередині червоні.

5. Відсутність жару.

Охолоджене вугілля не дасть отримати рівномірно просмаженого шашлику. Тому при необхідності роздмухуйте вміст мангалу опахалом.

Популярні новини зараз

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

Майже непритомний: Путін на трьох зустрічах хапався за кут столу і ковтав мову. Відео

Пугачова натякнула останніми днями пропагандиста Соловйова: його розірве на частини

На них чекають у Якутії або у Воркуті: Данилов – про жителів Донбасу, які проти деокупації