Багато хто вважає, що заготівля консервованої кукурудзи на зиму - справа досить трудомістка, але варто хоч раз спробувати один із запропонованих рецептів консервації і ви вже ніколи не станете купувати її в супермаркеті. Ще б пак, у домашній заготівлі не буде жодних барвників, загусників, небезпечних консервантів - тільки ті продукти, які є на кожній кухні.

Початки кукурудзи звільняємо від зеленої шкірки, рослинного волосся і промиваємо у воді.

Дно казана (самий відповідний посуд для варіння) вистеля зеленою шкіркою - так качани не пригорять і стануть ароматнішими. Поміщаємо на них кукурудзу, заливаємо казан водою та поміщаємо його на плиту. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо качани близько 25 хвилин з моменту закипання.

Сіль не додаємо! Вона зробить поверхню зерен жорсткими та щільними.

Після варіння різко переміщуємо їх у миску з холодною водою і залишаємо там на 10 хвилин, змінивши воду ще двічі-тричі. Перепад температур послужить нам непогану службу, і зерна стануть м'якшими.

Ингредиенты: 1 способ (в початках) на 3 л.: Кукуруза - 9-10 шт Соль - 2 ст.л. Сахар - 4 ст.л. Уксус 70% - 1 ч.л.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду раптово перепишуть: 100 гривень за куб у комунальних платежах

Зимова катастрофа без тепла, світла, води та газу: українцям радять шукати, де пережити "апокаліпсис"

Як обдурити весну: хитрий трюк, який змусить яблуню цвісти за вашим розкладом

Яка дата - ідеал: 5 перевірених днів, коли у 2025 потрібно ставити ялинку, щоб 2026 був вдалим

Показати ще

2 спосіб (тільки зерна): Кукурудза (зерна) Маринад на 1 літр води: Сіль – 1 ст.л. Цукор – 3 ч.л.

Читайте також:

Ідеально підходять під м'ясо та птицю: рецепт пікантних маринованих слив

Смачніше не вигадаєш: рецепт маринованих помідорів з морквяним бадиллям

Ідеальна консервація на осінь та зиму: як приготувати заправку "Полтавська". Рецепт