Попереду сезон дощів і з цього приводу один з відомих кінологів попередив, яких декоративних собак краще не вигулювати в негоду.

За його словами, в сиру погоду, краще не гуляти з породам з короткими лапами, літнім і вихованцям без шерсті, пише "Лента". В іншому випадку вихованці можуть застудитися.

Спеціаліст рекомендує ходити на прогулянки тільки в спеціальному одязі, щоб тварина не замерзла.

"Прогулянки в холодну погоду під дощем і сильним вітром можуть привести до простудних захворювань у собак. Це особливо стосується декоративних порід, собак з короткими лапами, літніх вихованців і собак без шерсті. Краще скасуйте тривалу прогулянку, перечекавши, якщо це можливо, сильний дощ", - рекомендує експерт.

Одночасно з цим він вважає, що свого чотирилапого друга краще не позбавляти можливості подихати свіжим повітрям, навіть якщо за вікном негода. Одягнувши теплий комбінезон, яких в магазинах величезна кількість, або пошивши його самостійно, вихованець повинен вийти подихати, адже саме в дощову погоду посилюються запахи. Це може відволікати і турбувати вихованця, тому краще його не квапити, а дати вигулятися.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Показати ще

Завершувати прогулянку варто, якщо собака почала тремтіти або піднімати лапи. Адже загравшись або задивившись по сторонах, вона може не помітити, як пройшла величезна кількість холодних калюж і її лапи замерзли.

Собака не може сказати про те, що продрогла, але по її поведінці господар повинен сам зрозуміти, що пора йти в бік будинку, щоб вихованець не встиг перемерзнути і захворіти.

Після прогулянки слід вимити лапи свого друга теплою водою і протерти насухо рушником. Якщо собака забруднилася досить сильно, то краще буде спокутувати її під теплим душем і добре просушити шерсть.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні зафіксовано спалах сказу.

Також Hyser повідомляв, що собака та кінь ледь не зірвали матч на Полтавщині.

Нагадаємо, що Пелікан з Вінниці навчився жонглювати м'ячем.