Був час, коли тушонка з картоплею вважалася делікатесом. Ще б пак, за радянських часів дістати заповітну бляшанку було дуже непросто. Тепер тушонка продається на кожному кроці, а молоде покоління зовсім не вважає її цінністю. Радимо здивувати сім'ю, приготувавши трохи призабуту, але смачну та ситну страву, на яку піде 45-50 хвилин часу.
Продукти (на 4 порції):
- картопля – 650 г (в очищеному вигляді);
- тушонка - 280 г;
- огірки солоні – 120 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- томатна паста (неконцентрована) – 50 г;
- мука - 15 г (1 ст. ложка);
- олія рослинна - 40 мл (3 ст. ложки);
- сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком);
- перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки.
Важливо!
- Разом із перерахованими в рецепті овочами можна використовувати кабачки, гострий перець та гриби.
Отже, цибулю потрібно очистити та нарізати кубиками.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ній цибулю на сильному вогні, часто перемішуючи, хвилини 3-5. Далі потрібно присипати обсмажену цибулю борошном і безперервно перемішуючи, обсмажувати ще 1 хвилину.
Солоні огірки нарізаємо четвертинками кружальців.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Додаємо 100 мл окропу, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо цибулю з огірками в томатному соусі протягом 3 хвилин на повільному вогні.
Очищену картоплю тим часом потрібно нарізати дрібними скибочками і відправити в сковороду.
- Краще купувати свинячу або яловичу тушонку вищого ґатунку, у якої менше жиру.
Перемішуємо і тушкуємо під кришкою до готовності картоплі – на це йде близько 25 хвилин. Під час гасіння потрібно посолити за смаком і кілька разів перемішати для рівномірного приготування.
Готову страву посипаємо чорним меленим перцем і подрібненою зеленню, наприклад, кропом.
Читайте також:
Замість миючого засобу: чому не потрібно викидати використані чайні пакетики
Робіть запаси у морозилці: в Україні різко подорожчає свинина та яловичина
Що буде, якщо щоранку натще пити воду з лимоном. Міфи та реальність