Кожна європейська країна тією чи іншою мірою допомагає Україні у війні із рашистськими загарбниками. Хтось допомагає більше, хтось – менше, але кожна допомога однаково важлива та необхідна. І зараз найнеобхідніше для української армії – це наступальна техніка.

Нещодавно стало відомо, що Україна отримає від Великобританії вдвічі більше танків Challenger 2, ніж Лондон обіцяв спочатку. Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на повідомлення посла України в Лондоні Вадима Пристайка.

Посол наголосив, що Британія обіцяла Україні 14 танків Challenger 2, проте після візиту президента Володимира Зеленського до Британії було вирішено, що танків ЗСУ отримають удвічі більше.

Пристайко розповів, що Британія своїми рішеннями поступово формує консенсус щодо тих чи інших видів зброї, таким чином даючи іншим державам приклад для наслідування.

"Так само було, до речі, з танками – це був проривний момент, коли необхідно було зрушити небажання всіх інших союзників. І, якщо ви пам'ятаєте, незважаючи на те, що оголошення було зроблено, саме офіційне підтвердження прем'єр-міністром забрало майже тиждень – для того, щоб він офіційно це повторив", - сказав Пристайко.

При цьому посол вважає, що Британія одна з тих, хто лобіює постачання винищувачів для України.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

"У цей час британці намагалися переконати всіх інших союзників, що є два варіанти: або Великобританія йде сама з цим оголошенням і пробиває цей пролом, до якого повинні зайти всі інші, або всі разом, як один фронт, як НАТО, зробимо цей дуже важливий крок. Цього разу Британія була успішною. Я думаю, той же процес відбувається зараз із винищувачами", - додав він.

Читайте також: