Інгредієнти:

  • 2 л води (+150 мл для овочів)
  • 6 невеликих карасів
  • 1 великий буряк
  • 1 середня цибуля
  • 4 середні картоплі
  • 1 середня морква
  • 200 мл домашнього томатного соку
  • 200 г свіжої капусти
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 2 лаврових листи
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 1 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець до смаку

В першу чергу необхідно почистити від луски та нутрощів рибу. Помийте під проточною водою та обсушіть. Я використав 6 маленьких карасиків.

Посоліть рибини з обох боків та запаніруйте в борошні, в мене пішла приблизно 1 ст. л. борошна.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.
Очистьте 1 великий буряк, 1 середню цибулину, 4 середні картоплини та 1 середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.
Цибулю обсмажте у глибокій пательні з 1 ст. л. олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин.
Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.