Інгредієнти:
- 2 л води (+150 мл для овочів)
- 6 невеликих карасів
- 1 великий буряк
- 1 середня цибуля
- 4 середні картоплі
- 1 середня морква
- 200 мл домашнього томатного соку
- 200 г свіжої капусти
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 2 лаврових листи
- 3 горошини духмяного перцю
- 1 ст. л. борошна
- 3 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець до смаку
В першу чергу необхідно почистити від луски та нутрощів рибу. Помийте під проточною водою та обсушіть. Я використав 6 маленьких карасиків.
Посоліть рибини з обох боків та запаніруйте в борошні, в мене пішла приблизно 1 ст. л. борошна.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.
Очистьте 1 великий буряк, 1 середню цибулину, 4 середні картоплини та 1 середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.
Цибулю обсмажте у глибокій пательні з 1 ст. л. олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин.
Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин. Подавайте борщ з карасиком у тарілці.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт
Популярні новини зараз
Показати ще