Яблука та борошно – ідеальні інгредієнти, які можуть бути основою для приготування смачних пирогів, запіканок, штруделів. А ще з цих продуктів можна приготувати смачні солодкі деруни.
Інгредієнти:
- Яблука – 6 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Рисове борошно – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – дрібка
- Рослинна олія
- Дрібка меленої кориці, якщо любите
Спосіб приготування:
Яблука (який сорт взяти, вирішувати вам - це не важливо) миємо, обсушуємо і разом з шкіркою тремо на крупній тертці, не чіпаємо серцевину.
Важливо! В яблучній шкірці більше всього вітамінів, але, якщо вона вам категорично не подобається, можете її прибрати.
Терті яблука віджимаємо від соку та одразу додаємо в них лимонний сік щоб не потемніли.
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Додайте яйця, цукор та перемішайте. Додайте сіль, борошно та знову перемішайте.
На розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажуємо деруни з обох боків на середньому вогні, до красивого золотистого кольору.
Готові яблучні оладки знімаємо на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Деруни можна полити рідким медом, або подати зі сметаною.
Яблучні деруни люблять і діти, і дорослі: а до чаю така випічка просто незамінна! Ароматні, ніжні і дуже красиві оладки настільки смачні, що неможливо відірватися. Та цього, в принципі, і не потрібно - вони майже дієтичні, тому зайвих сантиметрів на талії точно не додадуть.
Читайте також: