Продукти на 9 порцій:

  • Вишня заморожена – 400 г;
  • Лаваш тонкий – 340 г;
  • Сир - 230 г;
  • Вершки – 130 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Крохмаль – 1 ст. ложки.

важливо!

  • Вишню потрібно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб у потрібний час вона встигла розморозитися;
  • Лаваш діставайте з упаковки в останню чергу, оскільки він швидко сохне на відкритому повітрі.
З'єднайте сир із половиною цукру в окремій мисці.

В іншій мисці з'єднайте яйця і сметану, трохи збийте до однорідності.

Цукор, що залишився, з'єднайте з 1 ст. ложкою крохмалю, перемішайте.

Духовку увімкніть для розігріву до 180 градусів.
Форму для випікання краще використовувати роз'ємну (моя - діаметром 26 см). Застеліть форму листом лаваша так, щоб краї сформували бортик заввишки 2-3 см.

Розподіліть по дну форми з лавашем 2-3 ст. ложки соусу зі сметани та яєць.

Популярні новини зараз

Ось це монстр: у Польщі зловили найбільшого сома у світі

Євген Клопотенко більше не холостяк: шеф-кухар показав романтичне фото з коханою

Ви переплачуєте за авто: 5 секретних трюків для економіїї на покупці, які продавці ніколи не розкажуть

ЄС "закриває двері" для українців? Тимчасовий захист завершується, що чекає на мільйони біженців

Показати ще
Викладіть наступний лист лаваша та розподіліть 2 ст. ложки сметанно-яєчної суміші. Зверху розподіліть половину вишні та присипте половиною суміші цукру та крохмалю.

Накрийте вишню ще одним листом лаваша, а поверх розподіліть солодкий сир і 2-3 ст. ложки сметанно-яєчної суміші.

Потім знову викладіть лист лаваша та вишню. Присипте цукром та крохмалем.

Потім покладіть останній лист лаваша. Зверху вилийте сметанно-яєчний соус, що залишився.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікайте пиріг з лаваша з вишнею та сиром 30 хвилин.

Визволяйте пиріг з форми не відразу, тому що гарячий вишневий сік буде рідким і виллється з пирога. Коли пиріг охолоне, завдяки крохмалю сік стане густішим і залишиться у пирозі при розрізанні.

Читайте також:

Різке подорожчання молочки: скільки зараз коштує молоко, олія та вершки

Ніжно та чарівно: незвичайний рецепт приготування кави з молоком та додаванням халви

Сир, плавлений сир і какао: рецепт незвичайних сирників, яких закохаєтеся