Продукти:

  • курячі стегна - 450 г;
  • гарбуз (очищений) - 250 г;
  • рис – 100 г;
  • сир плавлений – 1 шт. (70 г);
  • картопля – 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • куркума - 1 ч. ложка;
  • приправа овочева універсальна (за бажанням) – 1 ч. ложка;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • лавровий лист - 1 шт;
  • перець запашний горошком - 2 шт;
  • олія рослинна - 2 ст. ложки;
  • зелень свіжа (кріп, петрушка) – невеликий пучок;
  • вода - 2 л.

Курячі стегна промиваємо, кладемо в каструлю, вливаємо 2 л води. Додаємо лавровий лист та запашний перець горошком. Доводимо до кипіння та варимо близько 30 хвилин на невеликому вогні. При необхідності знімаємо пінку.

Очищений лук нарізаємо невеликими кубиками.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини.

Очищений гарбуз натираємо на великій тертці.
Додаємо гарбуз до цибулі та готуємо ще 3-4 хвилини.

Всипаємо чорний мелений перець та куркуму. Перемішуємо та готуємо ще 1 хвилину. Знімаємо з вогню.

Відварені курячі стегна витягаємо з каструлі на тарілку.
Курячий бульйон проціджуємо (за бажання) і повертаємо в каструлю.

Популярні новини зараз

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще

Куряче м'ясо відокремлюємо від кістки та розбираємо на волокна або нарізаємо довільними шматочками.

Очищену картоплю нарізаємо середніми кубиками.

Рис ретельно промиваємо.

У бульйон відправляємо рис, картопля та засмажку. Доводимо до кипіння, варимо на маленькому вогні близько 15 хвилин.

Плавлений сир нарізаємо довільними шматочками.

Додаємо в суп сир та овочеву приправу. Солимо і перчимо на смак. Готуємо приблизно 10 хвилин. Періодично помішуємо, щоб сир розчинився.

Додаємо нарізану зелень та перемішуємо. Через 1 хвилину знімаємо каструлю з вогню.

При подачі кожну порцію супу можна додатково посипати подрібненою зеленню.

Читайте також:

За електрику тепер доведеться платити більше: розкрито деталі

Багато хто не здогадувався: як насправді потрібно зберігати яйця - гострим кінцем вгору чи вниз

Швидко та незвичайно: рецепт салату з вермішелі швидкого приготування та ковбаси