Пральна машинка - це маст хев будь-якої сучасної господині. Вже кілька поколінь жінок забули про те, що можна прати руками, і вже не згадають про це первісне заняття.

Але часто пральна машинка невиправдано багато "їсть" електрики. І все через деякі режими прання. Докладніше про це інформує сайт meta.ua.

Функція попереднього прання/замочування. Її необхідно використовувати для дуже брудного одягу, наприклад, для прання спецівки або рушників. В інших випадках її використовувати не потрібно, оскільки вона зношує речі та витрачає надто багато води та електрики.

Економний режим. Ця програма використовує нижчі температури прання та полоскання, тому це вважається економним режимом. Однак стійкі плями так випрати не вийде, і тоді доведеться перепрати, використовуючи іншу програму, а це зайві енерговитрати.

Загалом найбільше споживають електроенергії ті програми, які розраховані на короткий режим роботи, адже вони витрачають більше води та працюють на більших оборотах, що дорівнює більшому споживанню електрики.

Найвигідніше використовувати режим холодного прання/ручного прання. Ця програма допоможе заощадити більше 80% енергії, тому що більшість споживаної енергії фактично використовується для нагрівання води. Але при цій функції сильно брудна одежа не випрається.

Популярні новини зараз

Посадка озимої цибулі: 3 причини, чому цього не варто робити

Чоловік Юлії Саніної, який ховається за кордоном, похвалився країною, де зараз перебуває

Бронювання від мобілізації зупинили: тепер усе буде інакше

Тіна Кароль – представник України на Євробаченні: Джамала розповіла, чому артистка має поїхати знову

Показати ще

Читайте також:

Машинку доведеться викинути: які речі в жодному разі не можна прати в пральній машині

Ви здивуєтеся: навіщо досвідчені господині насипають сіль у пральну машину. Це допомагає ліквідувати важливу проблему

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни