Багато власників кішок іноді помічають дивну поведінку свого вихованця. І дивина не завжди погана, і часом навіть мила. Але чому відбувається так, а не інакше, дуже складно пояснити.

Наприклад, чому іноді тварини згортаються клубочків у ногах? А цьому, до речі, є дуже конкретні причини. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Багато зоологів стверджують, що кішка лягає в ноги тому, що там тепло та зручно. Особливо, так буває в холодну пору року, коли людина одягає теплі шкарпетки. А ще там дуже зручно для гнучкої кішки.

Також кішка почувається там безпечніше, адже в ногах людина точно не зможе притиснути своїм тілом!

Але є ще психологічне пояснення. Вся справа в ієрархічній природі взаємин кішок та їх господарів. Кішки не претендують на лідерство в сім'ї, тому задовольняються місцем біля ніг. І вважається, що якщо ваша кішка часто спить у вас у ногах, значить вона визнає вас як лідера та ватажка.

Іноді буває так, що кішка лягає до людини на груди. Це означає, що вона не сприймає людину як загрозу, а також відчуває теплі почуття. А ще таким чином тварина може намагатися вас позначити своїми "феромонами".

Популярні новини зараз

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Читайте також: