Смажена риба - це відмінна страва як для повсякденного раціону, так і для святкового столу. Великим успіхом ця страва користується у тих, хто дотримується посту або перебуває на особливому дієтичному харчуванні (хоча для останніх краще все ж таки рибу гасити).

Існує велика кількість різних рецептів смаження риби. Багато хто з них залежить від самої риби, а деякі - від типу кляру. Докладний рецепт смаження риби у клярі з мінеральною водою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

  • тілапія заморожена (можна будь-яку іншу) – 1 кг;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 4 ст.л;
  • кукурудзяна мука – 3 столові ложки;
  • вода мінеральна – 200 мл;
  • лимон - 1/2 шт.;
  • апельсин – 1/2 шт. (Для соусу за бажання);
  • сіль та спеції - за смаком;
  • олія - ​​для обсмажування.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно почистити та вимити рибу, обробити на філе. Після цього складає філе в окрему ємність, виживаємо на рибу сік половини лимона та залишаємо на 15 хв для маринування.

Для кляра розбиваємо два яйця і збиваємо їх віночком. Далі солимо майбутній кляр і приправляємо до смаку. Після цього доливаємо в кляр газування. Далі необхідно загуснути кляр: спочатку 1 ст.л борошна кукурудзяного, а потім вводимо борошно пшеничне - 2 ст.л. Добре перемішуємо кляр так, щоб не було грудок. В окремому посуді з'єднуємо кукурудзяне і пшеничне борошно, що залишилося.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Розжарюємо в сковороді олію. Потім обвалюємо рибу спочатку в муку, а потім занурюємо в рідкий кляр.

Викладаємо шматочки на сковорідку та обсмажуємо кілька хвилин. Через деякий час перевертаємо рибні шматочки і обсмажуємо з іншого боку. Необхідно, щоб із двох боків риби сформувалася золота скоринка.

Читайте також: