Складники:
- 4 великі банани;
- 3 ст. л. коричневого цукру, бажано мускавадо;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 100 мл вершків жирністю 35%;
- 1 ст. л. насіння кунжуту;
- морозиво для подачі.
Насамперед на сухій і добре розігрітій сковороді потрібно обсмажити кунжут до золотистого кольору і дати йому охолонути.
Банани потрібно очистити та нарізати на шматочки.
Посипте банани 1,5 ст. л. цукру.
Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям та обсмажте банани до золотистого кольору з двох боків. Смажені банани потрібно акуратно зняти зі сковороди та перекласти на тарілку. Її накриваємо фольгою і тримаємо в теплому місці, тому що на стіл десерт слід подавати саме в теплому вигляді.
Щоб приготувати карамельний соус, у ту ж сковороду, де смажилися банани, додаємо коричневий цукор та вершкове масло.
Рятуємо помідори від тріщин: літній лайфгак із содою, який працює
Кабачковий кайф із часничкою: рецепт літньої закуски, яка зникає зі столу за п'ять хвилин
Абітурієнти, не проспіть свій шанс: у вас є всього 15 хвилин, щоб не втратити вступ
Чому в малині заводяться черв'ячки: жуків ловити треба, а не скаржитися
Готуємо соус на повільному вогні, поки|доки| цукор повністю не розчиниться і маса не стане золотистою. Далі дуже обережно вливаємо вершки і додаємо кунжут, перемішуємо і готуємо ще 2 хв - соус повинен спочатку трохи загуснути, а потім почати золотитися.
Смажені банани розкладаємо по креманках або піалах і їх потрібно щедро полити гарячим соусом карамельним. Зверху покладіть кульки вершкового морозива і відразу подайте на стіл.