Важко посперечатися з тим фактом, що запечена картопля — один із найпопулярніших гарнірів у світі. А ось картопля запечена в пиві можна подавати не тільки як гарнір, а й як самостійну страву з улюбленим соусом.
Продукти на 3 порції:
- картопля – 800 г;
- пиво (більшість бере світле) – 150 мл;
- олія оливкова - 60 мл;
- панірувальні сухарі - 50 г;
- сіль за смаком.
важливо!
- Для приготування картоплі за цим рецептом можна використовувати як світле, і темне пиво. У першому випадку ви отримаєте досить тонкий смак, а в другому більш інтенсивний.
Картоплю очищаємо та нарізаємо середніми часточками.
У каструлі доводимо до закипання невелику кількість води, куди і відправляємо картоплю. Відварюємо картопля 7-10 хвилин, до напівготовності.
Тим часом розігріваємо духовку до 190 градусів.
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Картоплю відкидаємо на друшляк і залишаємо на пару хвилин, щоб підсох.
Викладаємо картоплю в миску. Додаємо рослинну олію та сіль. Перемішуємо, щоб олія та сіль рівномірно розподілилися.
Перекладаємо картоплю у форму, туди ж вливаємо пиво.
Відправляємо форму в духовку, попередньо розігріту до 190 ° С, на 30 хвилин. Два-три рази за час запікання перемішуємо картоплю, щоб вона рівномірно просочилася пивом.
Виймаємо картопля з духовки і посипаємо панірувальними сухарями. Акуратно перемішуємо.
Запікаємо картоплю ще 15 хвилин, до рум'яної скоринки.
Золотисту і хрустку картоплю найкраще подавати гарячою.
Читайте також:
Верх блаженства: рецепт йогуртового десерту з вершками, медом та горіхами
Знову подорожчання: магазини підвищують ціни на яйця, олію та борошно
Краще це викласти: названі речі, які не можна носити у гаманці
Що можна зробити, якщо пральна машинка почала погано віджимати білизну